Värmerör

Vi säljer värmerör som alternativ till bland annat kamrör och pexrör. Dessa värmerör har flera användningsområden och förutom i båtar är de populära som installation i husvagn, husbil, friggebod, garage, arbetsbarack och naturligtvis även sommarstuga. Vi kan också ge många exempel på när de med fördel har monterats i både hönshus och hundkojor.

Det finns många typer av värmerör och ännu fler benämningar. Kamrör kallas ibland för kamflänsrör eller stålkammade rör och pexrör, det vill säga ”tvärbunden polyeten” som används i värmeinstallationer eller som rör till tappvatten. Värmerör används för värmeöverföring. Antigen bara via luften från plats A till plats B eller då att avges via en rörvägg via i allmänhet en het vätska över till en kallare. Med exempelvis kamrör ökar värmeöverföringen i och med flänsområdet på kamröret. Syftet med sådana kamflänsrör är alltså att öka den totala värmeöverföringshastigheten genom att öka rörets ytarea. Men lika viktigt är att rörmaterialet och att det har tillräcklig värmeledningsförmåga. Röret är det enda gränssnittet mellan den heta och kalla källan och dess kvalitet har en nyckelroll i förmågan om termisk energi effektivt överförs. Det hela är oftast en kostnadsfråga.

Våra värmerör är i sammanhanget ett mycket kostnadseffektivt val för flesta värmeinstallationer i fritidsbåtar eller liknande projekt och kan framgångsrikt ersätta det gamla kamröret.
Visa som Rutnät Lista
Fallande ordning
Per sida

2 Varor

Visa som Rutnät Lista
Fallande ordning
Per sida

2 Varor